مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر با اشاره به آغاز طرح توسعه جامع بندر گناوه با ۱۶۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری گفت: با تکمیل این طرح بندر گناوه از سنتی به استاندارد تبدیل میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، همجواری این استان با خلیجفارس ظرفیتها و قابلیتهای مهمی در عرصههای مختلف سرمایهگذاری، تجاری، تردد حمل و نقل دریایی، صید، صیادی و آبزیپروری فراهم کرده است.استان بوشهر با خلیجفارس دارای طولانیترین مرز دریایی و نوار ساحلی و دارای توانمندیهای گوناگونی در عرصههای اقتصادی و اشتغالزایی است.استان بوشهر دارای 11 بندر تجاری است که با کشورهای همسایه حاشیه خلیجفارس مراوده تجاری و اقتصادی دارند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به فعالیت 11 بندر تجاری در استان اظهار داشت: در این بنادر برنامههای مختلف در زمینه خدمات به بازرگانان، امدادرسانی، ساخت، توسعه و تجهیز بنادر و رسیدگی به مطالبات حوزه بندری انجام میشود.
محمد شکیبینسب با بیان اینکه بنادر 11 گانه استان بوشهر نقش مهمی در تخلیه و بارگیری کالای تجاری دارند به برنامه لایروبی بندر دیلم پرداخت و بیان کرد: برای حل مشکلات بنادر استان اقدامات مهمی انجام شده و لایروبی بنادر کوچک از جمله بندر دیلم مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه برای حفظ عمق موجود حوضچه بندر دیلم نیاز به لایروبی است تا شناورها با مشکلات تردد مواجه نشوند گفت: اکنون عمق بندر دیلم 2 تا 2.5 متر است که شناورهای با ظرفیت 500 تا 700 تن قادر به تردد هستند.
یکی از این بنادر که دارای پیشینه تاریخی طولانی در عرصه مبادلات تجاری است بندر گناوه است، این بندر از قدیمیترین بنادر است و جایگاه خاصی در امر تجارت دریایی دارد.
آغاز طرح توسعه جامع بندر گناوه
شکیبینسب از عملیاتی شدن لایروبی بندر دیلم در سال 1402 خبر داد و با اشاره به اجرایی شدن طرح توسعه جامع بندر گناوه در سفر دوم رئیس جمهور و هیئت دولت به بوشهر بیان کرد: در دور دوم سفر رئیس جمهور به استان بوشهر مرحله نخست طرح توسعه جامع بندر گناوه در راستای تحقق مطالبات دیرینه فعالان اقتصادی این بندر آغاز شد.
وی با بیان اینکه از 1850 لنج تجاری استان بوشهر 530 شناور آن در بندر گناوه فعالیت میکند گفت: ظرفیت محدود و عمق کم خور بندر گناوه مشکلات عدیدهای ایجاد کرده است و با پیگیری انجام شده خوشبختانه عملیات اجرایی طرح توسعه جامع بندر گناوه آغاز شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر مدت اجرا طرح توسعه جامع بندر گناوه را 3 ساله اعلام کرد و افزود: یکی از موضوعات اصلی در این طرح افزایش عمق بندر گناوه است که با این طرح عمق حوضچه این بندر به 5 متر افزایش مییابد و امکان تردد شناورهای 5 هزار تنی فراهم میشود.
شکیبینسب مساحت حوضچه بندر گناوه در طرح جدید را 46 هکتار دانست و بیان کرد: با افزایش مساحت حوضچه بندر گناوه همزمان چند شناور میتوانند برای تخلیه و بارگیری کالا در اسکله اقدام کنند.
وی تبدیل بندر سنتی به استاندارد را از اهداف مهم طرح توسعه بندر گناوه ذکر و خاطر نشان کرد: با توجه به گره خوردن معیشت مردم گناوه با فعالیت بندری و تجاری تحقق این طرح ضمن بهبود وضعیت ایمنی شناورها ، مشکلات دیرینه فعالان اقتصادی برطرف میکند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر با اشاره به آغاز طرح توسعه جامع بندر گناوه با 1600 میلیارد تومان سرمایهگذاری اضافه کرد: تلاش میشود بر اساس برنامه زمانبندی در مدت سه سال طرح توسعه جامع بندر گناوه به اتمام برسد.
ساماندهی موتور لنجها در بنادر
شکیبینسب با اشاره به ساماندهی موتور لنجها در بنادر خاطر نشان کرد: در این طرح، لنج جدید به ظرفیت موجود اضافه نمیشود و این درحالی است که برای فعالیت لنج جدید، شناور فرسوده، غرقی و آسیبدیده از چرخه فعالیت خارج و لنج جدید جایگزین آن میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اضافه کرد: تصمیم و آییننامه ملی ساماندهی لنجها به 4 استان ساحلی جنوبی ابلاغ شده است.
انتهای پیام/190/.